Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Honger of dorst? Bestel en betaal met je gsm via oltrivierenhof.be/order

Programma
John Cale
Geannuleerd

€ 36

Basisprijs

OLT Rivierenhof
Facebook event
Tijdschema

19:00 Deuren

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Dit event is een coproductie van Live Nation en OLT Rivierenhof.

John Cale

Helaas wordt dit concert geannuleerd. Ticketkopers worden automatisch terugbetaald. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen. Door verschillende coronabesmettingen en bijhorende maatregelen krijgt het management de tour niet samengesteld.

De iconische John Cale komt op dinsdag 12 juli met z'n band naar Antwerpen! De stad waar hij in 2000 nog gelauwerd werd als doctor honoris causa aan de UA voor zijn grensverleggend werk in de eigentijdse muziek. De multi-instrumentalist en medeoprichter van The Velvet Underground kan terugblikken op wel 6 decennia carrière en weet live telkens te intrigeren en een verbluffende muzikale topavond af te leveren!

Na twee albums met The Velvet Underground liet Cale de band in 1968 achter in de goede handen van Lou Reed. In de decennia daarna releasete Cale tientallen soloplaten. Het pareltje ‘Paris 1919’ viert volgend jaar zijn 50e verjaardag. Zijn lijst met credits als producer en/of songschrijver oogt als een bloemlezing van andere grootheden in de rock en avant-garde. Zo werkte Cale onder meer samen met Brian Eno, Patti Smith, The Stooges, Squeeze, Happy Mondays, Siouxsie and the Banshees, Super Furry Animals en Manic Street Preachers. Ook op 80-jarige leeftijd zit de excentrieke Welshman nog vol creativiteit.

Website | Facebook | Twitter | Spotify