Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
La Haine met DJ-set LeFtO De keuze van LeFtO
Archief
Facebook event
Tijdschema

20:00 / Deuren + LeFtO - DJset
21:45 / Film La Haine 

Door de recente coronamaatregelen is dit evenement geannuleerd. De ticketbalie van Arenberg zal de komende dagen ticketkopers persoonlijk contacteren. Meer info vind je op oltrivierenhof.be/takecare.

La Haine

Deze tweede film van regisseur/ scenarist Mathieu Kassovitz (als acteur bekend uit o.a. Amélie en Munich) speelt zich af in de Banlieu Parisien, de grauwe voorstad van de lichtstad, waar de politie keihard optreedt tegen de voortdurende dreiging van oproer en vandalisme. Hier zwerven drie vrienden doelloos over straat, de een Joods, de ander zwart, de derde Noord-Afrikaans. We volgen het stel tijdens een broeierige dag die onvermijdelijk uitmondt in agresie. Kassovitz geeft in inventieve, meeslepende zwart-witopnamen een beeld van de jaren negentig. £De film werd in Cannes bekroond voor de beste regie.
La Haine viert dit jaar zijn 25ste verjaardag en wij vieren mee dankzij een DJ-set van LeFtO.

LeFtO ove La Haine 

“Ik ben opgegroeid in een niet al te gemakkelijke buurt in Molenbeek. Het was de tijd van de rellen. De film La Haine was een cultfilm. Hij vertelde wat er gaande was in de Franse banlieus, heel herkenbaar voor ons. La Haine, de gelijknamige song van Cut Killer uit de film, was echt ons anthem. Cut Killer was met zijn mixtapes bovendien een grote inspiratie toen ik zelf begon met mijn eerste mixen.”

Film op woensdag

Woensdag is filmdag… en ook al is het OLT dit jaar meer dan muziek alleen: muziek is wel de rode draad in de filmkeuze met concertfilms, muziekdocumentaires of speelfilms met een bijzondere of legendarische soundtrack. Klassiekers of nieuwe ontdekkingen, kom kijken én luisteren in het OLT! Bij een aantal vertoningen verrassen we het publiek met een aangepast programma voor de vertoning. Hou de aanvangsuren in het oog, die verschillen afhankelijk van het voorprogramma en verschuiven gedurende de zomer want de film begint net na zonsondergang!

Credits

LA HAINE

Regie: Mathieu Kassovitz
Met: Mathieu Kassovitz, Vincent Cassel, Saïd Taghmaoui
1995, FR, 95

Reeds afgelopen
  • woensdag 29 juli 2020 - 20:00 - 23:00