Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
LP + support: Pitou
Archief
Facebook event
Tijdschema

19:00 Deuren + DJ Quivr
20:00 Pitou
21:00 LP
22:45 Verwacht einde + DJ Quivr

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor dit concert.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

LP

De Amerikaanse artiest Laura ‘LP’ Pergolizzi komt terug naar OLT na haar grandioze doortocht voor een vol huis! Het duurde even voor haar eigen carrière van de grond kwam, want LP verwierf eerst faam als songwriter toen ze meeschreef aan nummers voor Cher, Christina Aguilera, Rita Ora en Rihanna.

In 2001 bracht ze haar eerste album Heart-Shaped Scar uit, maar zonder al te veel succes. Gelukkig gaf ze niet op, want inmiddels heeft LP sublieme platen op haar naam staan. In 2015 scoorde ze een onverwachte doorbraakhit met Lost On You. Het nummer was een voorbode voor de aankomende break-up met LP's vriendin, een verstikkende periode dat voor de artiest een hartverscheurende nummer opleverde. Haar volgende album Heart To Mouth (2018) werd wereldwijd bejubeld; dankzij de sixties arrangementen en de krachtige stem van LP klonk soms als Stevie Nicks, om op het volgende nummer haar keel open te zetten zoals Cyndi Lauper. Ook op haar laatste album Churches (2021) gooit ze opnieuw alle vocale registers open. 

Live is LP dan ook een intense rollercoaster van poppy funk en classic rock tot melancholische ballades. Je krijgt er nauwelijks genoeg van!

Website | Facebook Instagram | Spotify

support: Pitou

Al op heel jonge leeftijd kon de Nederlandse Pitou niet weerstaan aan klassieke muziek. Die fascinatie, in combinatie met folkmuziek uit alle hoeken van de wereld die haar ouders het huis binnen brachten, deden Pitou's heel eigen muzikale universum ontstaan.

Haar songs leiden een eigen leven, ze trekken je een hele eigen wereld binnen en laten je niet onberoerd.

Met haar wonderlijke indie-pop, met folk en klassieke invloeden, pakte Pitou al Paradiso, L'Olympia, AB, Pukkelpop, Rock Werchter, Best Kept Secret en een rits andere grote podia en fesitvals in. Nu ook OLT Rivierenhof!

In de pers:

"Pitou brengt ons beheerste en doorvoelde pop waarin je folk en klassiek terughoort", Volkskrant (★★★★)

”La jeune artiste excelle dans un registre pop-folk où percent son amour pour les cordes et sa formation classique", Le Soir

"'Big Tear' van Pitou is geslaagd en veelbelovend debuut vol Kleine Mirakeltjes", Knack Focus (★★★★)

Website | Facebook | Instagram | Twitter | Spotify

 


Reeds afgelopen
  • dinsdag 13 juni 2023 - 19:00 - 23:00