Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Naima Joris + support: N∆BOU
Archief
Facebook event
Tijdschema

18:00 Deuren
20:00 N∆BOU
21:00 Naima Joris
22:15 Verwacht einde

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Lees hier coronamaatregelen voor #OLT21.

Naima Joris

Composities recht uit de ziel, songs die rust en troost bieden in deze bevreemdende tijden. Naima Joris zong haar eerste nummers pas op haar 27ste en werd na verschillende samenwerkingen als backing vocalist bij Isbells, The Happy en Raymond van het Groenewoud als gastzangeres gevraagd bij haar vader Chris Joris - icoon van de Belgische jazz - om haar stem verder te ontdekken als leadzangeres.

Naima is een artieste die haar diepste zelf naar boven durft halen in haar persoonlijke nummers. Met subtiele piano, doorleefde stem en sopraansax brengt ze muziek die de mijmeringen van haar ziel reflecteert. Het is een blend van uiteenlopende emoties, gaande van verlies over liefde tot melancholie. ‘Saudade’ noemt ze het zelf, noem het gerust een genre op zich. Met haar ontwapenende lockdown-covers en haar breekbare debuut-ep ontpopte ze zich afgelopen jaar tot beloftevolle Belpopsensatie.

Voor iedereen die van jazz, Melanie De Biasio of Melody Gardot houden, troost zoeken in muziek en melancholie omarmen, is Naima Joris een deken voor de ziel.

Facebook | Instagram | Spotify

+ support: N∆BOU

Jazztromboniste en componiste Nabou Claerhout (27) wordt niet alleen in ons land, maar ook internationaal genoemd als “definitely one to watch out for”. Ze kreeg al vroeg de kans om samen te werken met artiesten als Bert Joris, Dave Holland, Dave Douglas en Akua Naru. Met haar frisse composities en innovatieve sound was ze ook al een opmerkelijke gaste op o.a. North Sea Jazz Festival, Gent Jazz en Leuven Jazz.

Tegenwoordig laat ze zich omringen door drie beloftevolle artiesten, die onder meer spelen bij H A S T, Tsar B, Oko Yono of Joshua Redman. Met het kwartet N∆BOU (in een originele bezetting van trombone, elektrische gitaar, contrabas en drums) wisselt ze up-tempo groove en melancholische melodieën met elkaar af. Daarmee is N∆BOU absoluut het geluid van een nieuwe generatie muzikanten.

Website | Facebook | Instagram | YouTube | Spotify

 

 


Reeds afgelopen
  • donderdag 22 juli 2021 - 18:00 - 23:00