Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Honger of dorst? Bestel en betaal met je gsm via oltrivierenhof.be/order

Programma
Pino Palladino & Blake Mills met MiXMONK
Koop tickets

€ 33

Basisprijs

€ 30

-26 jaar

OLT Rivierenhof
Facebook event
Tijdschema

19:00 Deuren

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

 

Pino Palladino & Blake Mills

 ft. Sam Gendel & Abe Rounds

Pino Palladino en Blake Mills: twee notoire sidemen die samen een prachtig instrumentaal album maakten, geïnspireerd door funk, West-Afrikaanse en Cubaanse muziek. Notes with attachments kwam uit op het prestigieuze label Impulse! en behoort tot het meest impressionante dat coronajaar 2021 te bieden had.

Welshman en bassist Pino Palladino is wellicht de bekendste sessiemuzikant op zijn instrument: hij speelde de bass op Paul Young's versie van Wherever I Lay My Head (Marvin Gaye), mocht bij The Who de overleden John Entwistle vervangen en was essentieel in de totstandkoming van classics Voodoo (D’Angelo) en Mama’s Gun (Erykah Badu). Hij begeleidde Carly Simon, Elton John en Eric Clapton, maar liet overal zijn persoonlijk visitekaartje achter: een zeer vloeiend en melodieus gitaarspel. De Who is Who list van Blake Mills, hoewel 30 jaar jonger, oogt zo mogelijk nog straffer: als producer en begeleider werkte hij met Perfume Genius, Alabama Shakes, Fiona Apple, Bob Dylan, Jay Z, Nora Jones, Dangermouse, Vulfpeck, Laura Marling en Phoebe Bridgers.

Tijdens opnames met John Legend leerden Palladino en Mills elkaar kennen en werkten ze in een periode van drie jaar in de fameuze Sound City studio van L.A. verder op een aantal muzikale ideëen van Palladino. Het leidde tot Palladino's eerste soloplaat en het vervolg op Blake Mills’ Mutable Set, waar die in 2020 al hoge ogen mee gooide. Resultaat is een eclectische stew met een futuristische klank en referenties uit jazz, minimal music, hiphop en global sounds. Muziek voor fijnproevers kortom.

Pino Palladino: FacebookInstagram | Twitter | Spotify
Blake Mills: WebsiteInstagram | Twitter | Spotify

MiXMONK

Zonder enige twijfel behoren Bram De Looze (zie ook LABtrio) en Robin Verheyen (zie ook Taxiwars) tot de crème van de Belgische jazzscene. Met drummer en levende legende Joey Baron (Bill Frisell en John Zorns Masada en Naked City) delen ze een fascinatie voor het oeuvre van Thelonious Monk. Na hun debuut in 2018 verschijnt dit jaar de tweede MiXMONK plaat: ON THE LOOSE.

MiXMONK linkt creatieve bewerkingen van songs van Thelonious Monk met eigen nummers in dezelfde sfeer. Op ON THE LOOSE mixen ze het allemaal door elkaar. Het album werd overigens opgenomen in het Gentse Kraakhuis. De unieke akoestiek van het pand weergalmt doorheen de hele plaat.

Een concert van MiXMONK kan soms slechts twee Monk-nummers bevatten. Soms vier. Soms meer. Maar hoe je 't ook draait of keert, de invloed van Monk is steeds voelbaar. In referenties, quotes... and in de algemene spirit van deze kleine - maar uiterst fijne - band.

Facebook | Spotify