Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Richard Thompson + support: Jack Broadbent
Archief
Facebook event
Tijdschema

19:00 Deuren
20:00 Jack Broadbent
21:00 Richard Thompson
22:30 Verwacht einde
 

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.
Dit concert is zittend.

Richard Thompson

Richard Thompson mag dan zeer terecht door Rolling Stone Magazine tot de 20 beste gitaristen aller tijden gerekend worden, voor hem zijn zijn nummers het allerbelangrijkste. “Een gitaarsolo of -riff moet altijd ten dienste van het nummer staan of in het verlengde liggen van de verhaal- of melodielijn”.

Thompson is dan ook in de eerste plaats een scherpe en intelligente observator. Zijn track record beslaat 50 jaar, vanaf einde jaren ‘60 met het befaamde Fairport Convention waarmee hij aan de wieg van de folkrock stond tot zijn laatste plaat 13 Rivers. Mijlpalen in zijn carrière: de platen met zijn eerste vrouw Linda Thompson (I Want To See The Bright Lights Tonight), zijn talrijke schitterende concerten en nummers als I Feel so Good, I Misunderstood en 1952 Vincent Black Lightning uit succesplaat Rumor and Sigh.

Thompson kreeg van de Americana Music Association in Nashville een Lifetime Achievement Award. Onder andere Robert Plant, Don Henley en Elvis Costello hebben zijn muziek gecoverd. Zijn veelzijdigheid en virtuositeit wordt onderstreept door de vele samenwerkingen met o.m. Bonnie Raitt, Nick Drake, Sandy Denny, Loudon Wainwright III en David Thomas (Pere Ubu).

Gedreven door zijn liefde voor het schrijven van nummers en zijn adembenemende gitaarspel is Thompson uitgegroeid tot een waar icoon. In 2013 al eens te zien in ons schoon OLT, dus we verwelkomen hem zeer graag terug.

"The finest rock songwriter after Dylan and the best electric guitarist since Hendrix” – LA Times

Website | Facebook | Instagram | Spotify

+ support: Jack Broadbent

Jack Broadbent wordt door het Montreux Jazz Festival geprezen als "de nieuwe meester van de slide-gitaar". Hij haalde zijn inspiratie bij muzikale helden als Neil Young, Robert Johnson, Joni Mitchell en Davey Graham en dat hoor je aan zijn aangrijpende, bluesy stem. Na een reeks succesvolle shows als support bij legendarische artiesten als Lynyrd Skynyrd, Peter Frampton, Johnny Hallyday en Tony Joe White is hij nu klaar om internationaal harten te winnen met zijn unieke mix van virtuoze akoestische en slide-gitaar.

Website | Twitter | Facebook | Instagram


Reeds afgelopen
  • dinsdag 5 juli 2022 - 19:00 - 23:00