Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Roy Ayers Farewell Tour Support: So You Think You Can Funk
Koop tickets

€ 40

Basisprijs

€ 37

-26 jaar

OLT Rivierenhof
Facebook event
Tijdschema

19:00 Deuren

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor dit concert.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.


Ticketverkoop start woensdag 19.04 om 11:00.

Roy Ayers

Farewell Tour

Roy Edward Ayers Jr. (geboren in 1940) is een van de grote iconen van jazz, funk en soul met een carrière die ruim 6 decennia overspant, meer dan 30 platen en classics als “Everybody loves the sunshine”, “Running away”, “Searching” en “We live in Brooklyn, Baby”. Hij geldt als een boegbeeld van Zwarte Muziek in Amerika, omdat hij zo overtuigend de grenzen tussen genres overbrugt: hij maakt net zo gemakkelijk funky dancefloor tracks en soulvolle disco als lome escapades naar easy listening.

Hij werkte samen met fluitist Herbie Mann en Fela Kuti en was 1 van de grote inspiratiebronnen in de (acid) jazz revival van het begin van de jaren '90, zie onder meer zijn duet met Guru in het Jazzmatazz project. Ook Erykah Badu, Pharrell Williams, Kanye West en Tyler, the Creator zouden bij hem aankloppen. Moet het gezegd dat Ayers als grote invloed geldt voor vele hedendaagse hip hop en house artiesten.

Op zijn ééntje zorgde hij ervoor dat de vibrafoon een sexy instrument werd, hij componeerde de soundtrack voor de invloedrijke Blaxploitation film “Coffy” (met een schitterende Pam Grier) en maakte als Roy Ayers' Ubiquity vooral in de seventies een resem invloedrijke platen. In 2020 was er nog de samenwerking met Adrian Younge en Ali Shaheed Muhammad (A Tribe Called Quest) in de reeks Jazz is Dead. En nu is het dus tijd om zijn prachtige levensloop als muzikant af te sluiten. Nog 1 keer Roy. Dank je wel voor alles.

Website | Facebook | Twitter | Spotify

Support: So You Think You Can Funk