Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Stef Kamil Carlens + support: Valkø
Archief
Facebook event
Tijdschema

18:00 Deuren
20:00 Support: Valkø
21:00 Stef Kamil Carlens
23:00 Verwacht einde

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Lees hier coronamaatregelen voor #OLT21.

Stef Kamil Carlens

Stef Kamil Carlens heeft niet stilgezeten na zijn doorbraak met dEUS in de jaren ’90. Ondertussen is hij beeldend kunstenaar, componist, producer en speelde hij met Zita Swoon Group een aantal eigenzinnige dans- en theatervoorstellingen die in binnen- en buitenland met superlatieven werden overladen.

Met Stuck In The Status Quo maakte Stef Kamil Carlens in 2017 zijn rentree in het popcircuit. Meer nog, zijn debuut als soloartiest is meteen een terugkeer naar de pure muzikale schoonheid die we kennen van het Zita Swoon oeuvre. Drie jaar na zijn door pers en publiek gesmaakte terugkeer, heeft Stef Kamil Carlens zijn tweede soloalbum klaar. Hij nam Making Sense Of ∞ (Making Sense Of Infinity) op in z’n eigen Rabbit Field Studio in Hoboken en werkte de plaat daar ook volledig af.

Carlens werkte 2 jaar aan dit album. Hij bleef schaven tot de gelaagde arrangementen volledig in balans zaten. Bij elke luisterbeurt blijf je nieuwe details ontdekken. De liefde voor percussie en een algemene focus op de textuur van de instrumenten typeren de vibe van Carlens’ solowerk. Je hoort tientallen instrumenten, maar toch klinkt het geheel transparant. En alhoewel hij graag experimenteert met onconventionele structuren, heeft het album een open en uitnodigende sound.

Op 5 augustus brengt Stef Kamil Carlens samen met Maarten Moesen op drums, Nicolas Rombouts op contrabas, Nel Ponsaers op keys en Alma Auer op harp nieuw en oud werk uit zijn uitgebreid repertoire, van melancholisch tot superfunky.

In de pers

  • “Carlens is een liedjesfluisteraar die met zachte stem betovering over onze hoofden uitstrooit, en hier is hij in zeer grote vorm.” – ★★★★ Humo

Facebook | Instagram | YouTube | Spotify

Support: Valkø

Valkø is een veelzijdig artieste met Brussel als thuisbasis. Ze is actief als actrice, zangeres, componiste, celliste en songwriter, en wordt wel eens vergeleken met popsterren als Kate Bush, Beth Gibbons of Alison Goldfrapp. Haar tweede werk, een EP met vijf nummers, bracht ze in 2016 uit onder de naam Valkø en kreeg de titel This Kind of Game.

Met Valkø waan je je zo in een film van Tim Burton, de begingeneriek van je eigen Bondfilm of het plot van je persoonlijke Philip K. Dick-roman. Valkø doet je spontaan mijmeren over de beginselen van elegantie en emotie, op de tonen van haar unieke, zinderende en bezielde stem die sierlijk lijkt te koorddansen.

In 2010 bracht ze een eerste album, Winter Hopes, uit onder het pseudoniem Auryn, waarmee ze niet weg te slaan was uit de ether en te zien was op tal van podia, naast klinkende namen als Charlotte Gainsbourg, Camille, Aaron, Stephan Eicher, Gabriel Rios, Gaëtan Roussel en The Dø.

Nu zet Valkø haar eerste stappen als producer en werkt ze aan haar nieuwste EP Monsters, met de steun van een enthousiaste Leo Abrahams, de Londense producer die onder meer samenwerkt met Brian Eno, Oscar and The Wolf en Florence & The Machine.

Met Monsters, door Valkø zelf geproducet en gearrangeerd, treedt de zangeres in 2021 opnieuw voor het voetlicht. De EP werd in Londen gemixt door Max Prior, assistent van Craig Silvey (Arcade Fire, Portishead, Goldfrapp, The Peechees, Anna Calvi, Florence & The Machine enz.) en schenkt Valkø een Britse sound die ze een geheel eigen invulling geeft.

Facebook | Instagram | YouTube


Reeds afgelopen
  • donderdag 5 augustus 2021 - 18:00 - 23:00