Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Summer Bummer Day 1
Afgelast
OLT Rivierenhof
Facebook event
Tijdschema

14:00 / Deuren
15:00 / Start programmatie

Door de recente coronamaatregelen is dit evenement geannuleerd. De ticketbalie van Arenberg zal de komende dagen ticketkopers persoonlijk contacteren. Meer info vind je op oltrivierenhof.be/takecare.

Summer Bummer

Na de uitverkochte editie van 2019 strijkt de vijfde editie van het tweedaagse Summer Bummer Festival voor het eerst neer in de prachtige setting van OLT Rivierenhof en steunt daarmee - onder de vlag van Take Care - meer dan 35 muzikanten/artiesten/cultuurwerkers. 
Met een tot de verbeelding sprekend programma, unieke samenwerkingen tussen Belgische en internationale muzikanten, enkele verrassende headliners, een platenbeurs en muzikale workshop voor jong en oud (coronaproof) en ... Kurt Overbergh (AB) als perfecte gastheer, belooft Summer Bummer 2020, ondanks de moeilijke omstandigheden, opnieuw een topeditie te worden.

THE END

Of het nu solo is, met popicoon Neneh Cherry of met een 28-koppige versie van Fire!, de Zweedse saxofonist Mats Gustafsson weet altijd aangenaam te verrassen. Zo ook met THE END. Samen met stemfenomeen Sofia Jernberg (Fire! Orchestra), saxofonist Kjetil Møster (Ultralyd, Møster), gitarist Anders Hana (MoHa!, Jaga Jazzist) en drummer Børge Fjordheim (Cloroform) brengt Gustafsson u in een vingerknip van bloedmooi en subtiel naar luid en lelijk en weer terug. Hashtags? ... Ga voor Free Jazz, Noise, Alternative Rock, Free Improvised Music, Scandinavian Folk Music, Contemporary Music, Opera, Grindcore, Ethnic music, Jazz en aanverwanten.
Website | Video
 

Evan Parker - Limpe Fuchs - Timo Van Luijk

Samen met Peter Brötzmann is de Engelse rietblazer Evan Parker een van de meest legendarische muzikanten die het concept van jazz sinds de jaren zestig binnenste buiten keert en nieuwe richtingen blijft uitduwen. Voor Summer Bummer doet hij het voor het eerst als trio met de al even legendarische Duitse percussioniste en performance-artieste Limpe Fuchs (Anima Sound) en de Belgische autodidactische multi-instrumentalist Timo Van Luijk (Af Ursin, Elodie). AMM-drummer/percussionist Eddie Prévost zal het trio aan het einde van de set vervoegen. 
Website Evan Parker | Website Limpe Fuchs | Video
 


Kalle Moberg - Stan Maris

De jonge Noorse accordeonist Kalle Moberg (Large Unit) debuteerde zopas met de door Jim O’Rourke ingeblikte lp The Tokyo Sessions Volume 1: Unheard - of. Moberg deelt een passie voor avontuurlijke accordeonklanken met Stan Maris die we kennen van Kreis - nieuwe release in de maak - en van zijn bijdrage aan Ken Vandermarks Marker tijdens het Visitations Festival in DE Studio in 2019.
WebsiteVideo

Nicolas Chkifi, Ann Eysermans, Frans Van Isacker, Ananta Roosens

Voor Covid 19 er anders over besliste, stonden Nicolas Chkifi (drum), Ann Eysermans (harp, bas), Frans Van Isacker (altsax, klarinet) en Ananta Roosens (viool) in april klaar om het Visitations Festival in DE Studio te verblijden met een streep gedreven improvisatie. De herkansing volgt nu, met dit concert tijdens Summer Bummer gelukkig sneller dan gedacht. Het wordt geen afspiegeling van Fenna of Fnussjen, twee bands waarin deze muzikanten actief zijn, maar wel een nieuwe uitdaging op het scherp van de muzikale snee.
Website | Video 

Credits

Foto The End: © Ketil Mosnes

Een initiatief van Sound in Motion 

 

Met de steun van