Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Summer Bummer Day 2
Afgelast
OLT Rivierenhof
Facebook event
Tijdschema

14:00 / Deuren
15:00 / Start programmatie

Door de recente coronamaatregelen is dit evenement geannuleerd. De ticketbalie van Arenberg zal de komende dagen ticketkopers persoonlijk contacteren. Meer info vind je op oltrivierenhof.be/takecare.

Summer Bummer

Na de uitverkochte editie van 2019 strijkt de vijfde editie van het tweedaagse Summer Bummer Festival voor het eerst neer in de prachtige setting van OLT Rivierenhof en steunt daarmee - onder de vlag van Take Care - meer dan 35 muzikanten/artiesten/cultuurwerkers. 
 Met een tot de verbeelding sprekend programma, unieke samenwerkingen tussen Belgische en internationale muzikanten, enkele verrassende headliners, een platenbeurs en muzikale workshop voor jong en oud (coronaproof) en ... Kurt Overbergh (AB) als perfecte gastheer, belooft Summer Bummer 2020, ondanks de moeilijke omstandigheden, opnieuw een topeditie te worden.

faUSt plays FAUST IV

FAUST IV is de vierde plaat van de legendarische Duitse band Faust - een van de weinige opgenomen in de manor van Virgin-baas Richard Branson in 1973. Bijna vijftig jaar na de release van dit meesterwerk, waarop klassiekers als Krautrock, The Sad Skinhead en Jennifer terug te vinden zijn, verrassen de leden van het eerste uur Zappi Diermaier (drum) en Jean-Hervé Péron (gitaren, stem) ons door het Summer Bummer Festival af te sluiten met een integrale versie van FAUST IV, gebracht met een uitgebreide bezetting waarin keyboardspeler Pierre Chevalier (Present, Univers Zero, Aranis), bassist Clément Meulemans en cellist Raphaël Meulemans voor een stevige Belgische inbreng zorgen. faUSt voor deze gelegenheid is: Jean-Hervé Péron (guitaren, stem), Zappi  Diermaier (drum), Amaury Cambuzat (gitaar), Pierre Chevalier (keyboards, stem), JMCCV (percussie, stem), Raphaël Meulemans (cello), Clément Meulemans (staande bas) en Antonia Mallach (viool).
Website | Video | Video 

Evan Parker - Eddie Prévost

Drummer, percussionist Eddie Prévost is een van de oprichters van AMM, een uitzonderlijk Engels improvisatiecollectief, actief sinds de jaren zestig en meesters in het kneden van geluid en stilte. Met saxofonist Evan Parker staat er een ander zwaargewicht uit de jazz- en  improvisatiewereld op het podium. Ondanks de lange carriëre en vriendschap van beide muzikanten spelen ze erg zelden samen als duo en voor België wordt het een absolute première. Aan het einde van de geplande duo set, zal pianist Seppe Gebruers het duo vervoegen.
Website | Video 

Richard Pinhas (Heldon) - Arthur Narcy

De Franse gitarist Richard Pinhas nam zeven invloedrijke albums op met de Franse spacerockpioniers Heldon in de jaren zeventig en voegde daarbij vijf soloreleases alvorens hij in 1982 een zesjarige break inlastte. Sinds zijn terugkeer in de jaren negentig neemt zijn carriëre echter een ware vlucht, getuige de samenwerkingen met goed volk als Oren Ambarchi, Merzbow en Wolf Eyes en nieuw solowerk en heruitgaven van Heldon-klassiekers op labels als Cuneiform, Bureau B en Bambalam. Met een gloednieuwe release, getitled Quentin Compson, voor Bam Balam Records in de pijplijn en Heldondrummer van de laatste jaren Arthur Narcy aan zijn zij, kan de Summer Bummer-passage van Pinhas al bijna niet meer stuk.  
Website | Video 


Seppe Gebruers - Heleen Van Haegenborg

De pianisten Seppe Gebruers en Heleen Van Haegenborgh traden eerder al aan tijdens het Sound in Motion-event Bach To The Future in 2018 om respectievelijk werk van Charlemagne Palestine en Mary Jane Leach te vertolken. Voor Summer Bummer gebruiken ze nu Messe de Nostre Dame van Guillaume de Machaut als rode draad voor hun quatre-mains. Van Haegenborg en Gebruers voelen zich zowel thuis in compositie als in improvisatie. Hoe ver ze het ene naar het andere laten overhellen zal van het moment afhangen...  
Website | Website | Video

Farida Amadou - Stan Maris - Hanne De Backer - Audrey Lauro - Kalle Moberg

Als Covid-19 er geen stokje voor steekt, komt er in november 2020 een vervolg aan de succesvolle ontmoeting tussen Ken Vandermarks Marker en de Belgische spelers Farida Amadou (el. bas), Hanne De Backer (baritonsax), Audrey Lauro (altsax) en Stan Maris (accordeon). In afwachting daarvan wordt dit Belgische viertal tijdens Summer Bummer vervoegd door accordeonist Kalle Moberg (Large Unit) en, als de goden ons goed gezind zijn, zelfs door Ken Vandermark himself.

Amadou, Maris, De Backer en Lauro speelden met regelmaat in de Oorstof-reeks en tijdens voorgaande Summer Bummer Festivals. Zo deelde Amadou het podium met Sonic Youths Thurston Moore, Steve Noble, Peter Brötzmann, Rodrigo Amado en Tom Malmendier, tourde De Backer met Agnes Hvizdalek, Raphael Malfliet, Henrik Munkeby Nørstebø als g a b b r o en werkte samen met Paal Nilssen-Love, Angel Bat Dawid, Signe Emmeluth en The Ex, zagen we Audrey Lauro passeren in het gezelschap van Mette Rasmussen, Anna Högberg, Pak Yan Lau, Christine Abdelnour en Yuko Oshima en was Maris samen met Kobe Boon en Benjamin Hermans een van de revelaties van het Summer Bummer Festival in 2018 en tijdens het Visitations-event in 2019.

Website | Soundcloud Stan Maris | Soundcloud Farida Amadou | Website Audray Lauro | Website Kalle Moberg

 

Credits

De foto faUSt: © Zakk2841

Een initiatief van Sound in Motion

 

Met de steun van