Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
't Zesde Bedrijf & Laura Van Dolron Dit is het
Archief
Facebook event
Tijdschema

19:00 / Deuren
20:00 / 't Zesde Bedrijf & Laura Van Dolron

Lees hier de coronamaatregelen voor Take Care.

Een zomerontmoeting op anderhalve meter, maar recht uit het hart.

Dit is het

Vier mensen die een publiek missen en de buitenlucht aanbidden. Een publiek dat het mist om publiek te zijn. Ze vinden elkaar in een park of een tuin, in weer of wind, in een tijd waarin dingen stilstaan en mensen doodgaan. Een tijd waarin we afstand hebben van elkaar en daardoor soms dichterbij onszelf komen.

‘Dit is het' is geen voorstelling maar een ontmoeting, een viering van alles dat plots anders, is een moment om stil te staan bij de toekomst die altijd onzeker was maar nu weten we het opeens, met z'n allen. Kom samen in een park en luister naar vier mensen die woorden zochten en die vonden bij Laura van Dolron in Nederland.

't Zesde Bedrijf

Onder de noemer ‘t Zesde Bedrijf richten Sofie Joan Wouters, Lotte Heijtenis, Steve Aernouts en Hans Haverals een nieuw acteurscollectief op. Ze brengen ongekend tekstmateriaal bij een breed publiek, materiaal dat tegelijk maatschappelijk actueel en inhoudelijk relevant is.

Laura Van Dolron

Laura Van Dolron is een Nederlandse theatermaakster die de stand-up philosophy uitvond. De koningin van troost én humor, met een talent om zich te laten inspireren tot het schrijven van teksten in het hier en nu. Zo verscheen ze al meermaals op happenings en debatavonden waar ze aan een tafeltje haar inspiratie de vrije loop liet en op het einde van de avond een verse tekst voorlas. Met haar voorstellingenreeks Self fulfilling Prophets, mailde ze wisselende acteurs vragen, verzamelde hun antwoorden en ging daarmee aan de slag om op één dag een toneelstuk te schrijven dat de acteurs dezelfde avond - zonder voorbereiding - voor een publiek brachten.

Reeds afgelopen
  • woensdag 7 oktober 2020 - 19:00 - 22:30