Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Trainspotting Film op woensdag

Trainspotting

Naar Trainspotting ga je ook voor de briljante muziek! Al even legendarisch als de film is de soundtrack met nummers als Perfect Day (Lou Reed), Lust for Life (Iggy Pop), Sing (Blur) of die absolute tophit, Born Slippy van Underworld! Slechts weinig films worden zó herinnerd voor hun iconische soundtrack als Trainspotting. De muziek vat perfect de tijdsgeest met de opkomende alternatieve elektromuziek, maar grijpt ook terug naar jaren ‘70 popmuziek en Britpop uit de nineties. 


Mark Renton probeert samen met zijn vrienden (dieven, leugenaars, psycho's, junks en losers) het alledaagse leven van een werkeloze jongere in Edinburgh kleur te geven. Hun leven bestaat voornamelijk uit bier drinken, uitgaan, drugs en voetballen. Zo proberen ze de jaren '90 door te komen. Mark kiest voor een nieuw leven in Londen, ver weg van zijn problematische vriendenkring. Als een van zijn vroegere vrienden in moeilijkheden komt zoekt hij onderdak bij Mark in Londen. Wanneer ook de anderen arriveren, lijkt Mark onder de druk van zijn Schotse vriendenclub, snel zijn oude leven van drank en drugs weer op te pakken. Toch blijft hij zich afvragen: Do I really want to choose life?

Film op woensdag

Woensdag is filmdag… en ook al is het OLT dit jaar meer dan muziek alleen: muziek is wel de rode draad in de filmkeuze met concertfilms, muziekdocumentaires of speelfilms met een bijzondere of legendarische soundtrack. Klassiekers of nieuwe ontdekkingen, kom kijken én luisteren in het OLT! Bij een aantal vertoningen verrassen we het publiek met een aangepast programma voor de vertoning. Hou de aanvangsuren in het oog, die verschillen afhankelijk van het voorprogramma en verschuiven gedurende de zomer want de film begint net na zonsondergang!

Credits

Regie: Danny Boyle
Met: Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Kelly Macdonald

1996, VK, 94’