Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Ty Segall & The Freedom Band
Koop tickets

€ 25,5

Basisprijs

€ 22,5

-26 jaar

OLT Rivierenhof
Facebook event
Tijdschema

19:00 Deuren

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Ty Segall

& The Freedom Band

De Amerikaanse garagegod heet Ty Segall en is afkomstig uit Laguna Beach, California. Rammelende garage en gruizige psychedelische riffs; meesterlijke covers en geweldige songs maken van hem een van de meest hedendaagse veelzijdige artiesten uit de underground.

De afgelopen 13 jaar bracht hij in sneltreinvaart meer dan 20 studio-albums in eigen naam uit, stuk voor stuk flarden uit een universum dat hij heeft gecreëerd. Met andere bands zoals Fuzz, Sic Alps en GØGGS heeft hij nog een twintigtal platen ingeblikt. Verder maken nog shitload aan singles, ep’s, compilaties, live-opnames en samenwerkingen, zoals met Tim Presley van White Fence, de lijst nog indrukwekkender. Sinds enkele jaren laat hij zich omringen door The Freedom Band. In deze formatie bracht hij in 2018 het fenomenale album Freedom’s Goblin uit, waarbij Steve Albini (Nirvana, The Stooges, Pixies) als producer achter de knoppen zat. Sindsdien zijn we alweer 8 (acht!) platen verder: waaronder zijn eigen First Taste, het coveralbum Fudge Sandwich (van Funkadelic tot Grateful Dead), Harmonizer waarop hij experimenteert met synthesizers, de duo-plaat met White Fence getiteld Joy en recent de instrumentale soundtrack van documentaire ‘Whirlybird’. Onder de naam Segal Smeagol bracht hij een EP uit met covers van Harry Nilsson.

Afhankelijk van de plaat of de constellatie kan hij ruw of verfijnd klinken. Soms gaat hij alleen aan de slag, in andere gevallen trekt hij alle registers open met een resem aan samenwerkingen. De blonde gitaarheld kan putten uit een indrukwekkend garage en psych-pop repertoire. Dat maakt van hem een verbeten genie dat zowel zichzelf als zijn publiek continu uitdaagt. Net wanneer je hem denkt te begrijpen, is hij je alweer een stap voor. Versterkers open en vlammen maar… want Ty Segall stelt live nooit teleur!

Website | Facebook | Instagram | Spotify

Credits

Freedom Band: Mikal Cronin (bas), Shannon Lay (bas), Charles Moothart (drums), Emmet Kelly (gitaar) en Ben Boye (piano).