Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Ty Segall & The Freedom Band
Archief
Facebook event
Tijdschema

19:00 Deuren + dj-set Hotsjumenas
20:00 Meatbodies
21:15 Ty Segall & The Freedom Band
22:45 Verwacht einde + dj-set Hotsjumena​​​​​​​s

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor dit concert.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Ty Segall

& The Freedom Band

De Amerikaanse garagegod heet Ty Segall en is afkomstig uit Laguna Beach, California. Rammelende garage en gruizige psychedelische riffs; meesterlijke covers en geweldige songs maken van hem een van de meest hedendaagse veelzijdige artiesten uit de underground.

De afgelopen 13 jaar bracht hij in sneltreinvaart meer dan 20 studio-albums in eigen naam uit, stuk voor stuk flarden uit een universum dat hij heeft gecreëerd. Met andere bands zoals Fuzz, Sic Alps en GØGGS heeft hij nog een twintigtal platen ingeblikt. Verder maken nog shitload aan singles, ep’s, compilaties, live-opnames en samenwerkingen, zoals met Tim Presley van White Fence, de lijst nog indrukwekkender. Sinds enkele jaren laat hij zich omringen door The Freedom Band. In deze formatie bracht hij in 2018 het fenomenale album Freedom’s Goblin uit, waarbij Steve Albini (Nirvana, The Stooges, Pixies) als producer achter de knoppen zat. Sindsdien zijn we alweer 8 (acht!) platen verder: waaronder zijn eigen First Taste, het coveralbum Fudge Sandwich (van Funkadelic tot Grateful Dead), Harmonizer waarop hij experimenteert met synthesizers, de duo-plaat met White Fence getiteld Joy en recent de instrumentale soundtrack van documentaire ‘Whirlybird’. Onder de naam Segal Smeagol bracht hij een EP uit met covers van Harry Nilsson.

Afhankelijk van de plaat of de constellatie kan hij ruw of verfijnd klinken. Soms gaat hij alleen aan de slag, in andere gevallen trekt hij alle registers open met een resem aan samenwerkingen. De blonde gitaarheld kan putten uit een indrukwekkend garage en psych-pop repertoire. Dat maakt van hem een verbeten genie dat zowel zichzelf als zijn publiek continu uitdaagt. Net wanneer je hem denkt te begrijpen, is hij je alweer een stap voor. Versterkers open en vlammen maar… want Ty Segall stelt live nooit teleur!

Website | Facebook | Instagram | Spotify

+ support: Meatbodies

De afgelopen tien jaar is Chad Ubovich steevast kandidaat voor de titel van MVP van de vruchtbare Amerikaanse West Coast rock scene. Hij speelde al in voor Mikal Cronin, Ty Segall en Fuzz. Maar most of all: hij is de frontman van Meatbodies.

Na een iets rustigere periode is de experimentele noise / freak rock band helemaal terug met hun nieuwste album, 333. Een stoofpotje van guitar scuzz, rauwe rave-ups en primitieve elektronica. 333 vertelt het verhaal van Ubovich z'n reis van door drugs ingegeven duisternis naar kristalheldere nuchterheid.

Tegelijk reflecteert 333 op hoe de wereld na Ubovich's rentree nog even messed-up blijkt te zijn. Als het al niet erger is. "These lyrics are dark, but I think these are things that a lot of people are feeling and going through," vertelt hij. "Here in America, we're watching the fall of U.S. capitalism, and 333 is a cartoonish representation of that decline".

Verwacht je dus aan ruwe energie, scheurende gitaren en een simpelweg crazy show. Niet zelden worden de shows van Meatbodies beschreven als explosief, geniaal wild of met de betere referentie naar het rauwste van de jaren 70.

Facebook | Instagram | Twitter | Spotify

Credits

Freedom Band: Mikal Cronin (bas), Shannon Lay (bas), Charles Moothart (drums), Emmet Kelly (gitaar) en Ben Boye (piano).


Reeds afgelopen
  • zaterdag 13 augustus 2022 - 19:00 - 23:00