Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Sunday Service Met Daan Borrel
Afgelast
OLT Rivierenhof
Facebook event
Tijdschema

10:30 / Deuren

Door de recente coronamaatregelen is dit evenement geannuleerd. De ticketbalie van Arenberg zal de komende dagen ticketkopers persoonlijk contacteren. Meer info vind je op oltrivierenhof.be/takecare.

We take care; dus we nodigen vier interessante mensen uit op zondag, op het uur van de hoogmis om een lezing te geven en een ritueel te bedenken. Levenswijsheid gekoppeld aan een sermoen gekoppeld aan een kleine handleiding voor het leven.

Sunday Service met Daan Borrel 

De Sunday Service van Daan Borrel belooft een pittige trip te worden. In juni verscheen Krabben, van vrouw tot vrouw van Daan Borrel en Milou Deelen. Daarin onderzoeken ze waarom vrouwen geneigd zijn elkaar genadeloos te veroordelen en waarom vrouwen nog stééds jaloers en venijnig worden genoemd. Zijn vrouwen echt als krabben in een mand, elkaar naar beneden halend om zelf hogerop te komen?

Een van de conclusies uit het boek is dat vrouwen minder ruimte krijgen in onze samenleving. Ze krijgen te weinig ruimte om boos of geil te zijn, om carrière te maken, om zich te weiden aan het moederschap. Dáárom voelen ze zich constant concurrenten van elkaar, daarom zijn ze bang als een andere vrouw wél uit de mand klimt, daarom zijn ze eerder geneigd een ander naar beneden te halen in plaats van op te hemelen. Voor de Sunday Service wil Daan Borrel zich graag richten op hoe beperkt de ruimte is die vrouwen krijgen voor hun seksualiteit, en het ritme van hun vrouwelijk lijf – “en als we dit wel doen op hoe we dan meer aandacht krijgen voor de circulaire tijd in plaats van lineaire tijd”.