Niet helemaal goed in je vel? Of gewoon nood aan rust? In OFFSHORE, een muzikale hide-out in het midden van het Rivierenhof, kan je deze zomer even tot rust komen. Stap de installatie binnen, zet de hoofdtelefoon op en sluit je af van de drukke buitenwereld met de muziek van componiste Patricia Vanneste én zicht op de botanische tuin van het Rivierenhof. OFFSHORE is de ideale plek om even zen te worden voor je 't OLT induikt. De artiesten die deze zomer op #OLT24 spelen komen er ook een paar minuten rust zoeken voor ze ons podium opkruipen!

Van 2 juli tot en met 31 augustus vind je in OFFSHŌRE een uniek muzikaal toevluchtsoord. Een plek voor wanneer je jezelf verloren voelt, om dat gevoel te (h)erkennen en terug ruimte te maken voor verbinding.

OFFSHŌRE is gecreëerd door componiste Patricia Vanneste (Sohnarr) in samenwerking met Sonhouse. OLT Rivierenhof en Democrazy bieden je deze zomer de hide-out aan in het Arboretum van park Rivierenhof.

Rusten voor iedereen, ook artiesten

OFFSHŌRE biedt een veilige haven, een plek van erkenning voor iedereen die zich soms niet helemaal op zijn / haar / hun gemak voelt, vooral op plekken waar plezier de hoofdrol lijkt te spelen en je innerlijke wereld soms haaks staat op de buitenwereld.

Binnen de installatie wordt muziek een middel om ruimte te geven aan wat je voelt. Of om samen, door het delen van dezelfde ervaring, verbinding te voelen. OLT Rivierenhof biedt de ruimte ook aan artiesten uit binnen- en buitenland aan om te ontspannen voor ze op het podium kruipen.

Patricia Vanneste x Knokke Off

Vanneste raakte geïnspireerd door de symboliek van de koud zweetdruppel die over je rug loopt op een warm strand omdat je innerlijke wereld zo anders aanvoelt dan de wereld om je heen.

De muziek in OFFSHŌRE is de soundtrack die Vanneste componeerde voor de populaire tv-reeks 'Knokke Off' - vanuit de vraag muziek te maken die weerspiegelt hoe haaks de innerlijke leefwereld van de personages staat op de omgeving waarin ze zich bewegen.

Praktisch

Je kan terecht in OFFSHŌRE van 2 juli tot en met 31 augustus. De installatie staat in het Arboretum van Provinciaal Groendomein Rivierenhof.

Foto's © Titus Simoens