Tina Lewis Herbots

A Summer Night with Lander & Adriaan

met Kassa Overall en Alabaster DePlume

Stel je voor: een warme zomeravond in het prachtige OLT, waar de lucht zindert van opwinding en de sfeer doordrenkt is van muzikale magie.

Welkom bij 'A Summer Night with Lander & Adriaan', met jouw centrale gastheren: Lander & Adriaan! En met een killer line-up, waarbij deze muzikale helden hun mede-millenials Kassa Overall en Alabaster DePlume uitnodigen. Zelf sluit het duo maar wat graag met een (on)gepaste live rave deze avond af.

Dansfeest? Let's gooo!

Lander & Adriaan

Hun gezamenlijke liefde voor slick digital synths en 90s underground dance muziek, bracht drummers Lander Gyselinck (Stuff., Beraadgeslagen, LABtrio) en Adriaan Van de Velde (Pomrad, Mauro Pawlowski, J. Bernardt) samen tijdens de allereerste lockdown in 2020. Na een reeks verrekt succesvolle onder-de-radar-concerten, kropen ze in de studio om hun eerste album, 'Lander & Adriaan', in 2022 te releasen.

Met hun mix van genres zoals Chicago juke, Detroit techno, UK-Funky, classic rave met een flinke dosis jazz brengt je ongetwijfeld naar een ander universum. Eentje vol unguilty pleasures, rariteiten en onvervalste opwinding. "Post Nudism Rave", zoals Lander & Adriaan het zelf noemen. Dat stukje "nudism" is niet uit de lucht gegrepen. Zwier (een klein beetje) kleren uit, dit wordt een heerlijk sweaty avond!

Website | Instagram | YouTube | Spotify

Kassa Overall

Kassa Overall is een Grammy-genomineerde muzikant, MC, zanger, producer én drummer die avant-garde experimenten mengt met hiphop en zo jazz en rap in ongekende richtingen duwt.

Kassa legt virtuoze drums over minutieuze productietechnieken over scherpzinnige lyrics - wat van hem een ritmisch innovator en visionaire poëet maakt. Niet bang om de onrechtvaardigheid in de wereld aan te kaarten. Op zijn nieuwste album, 'ANIMALS', pusht hij zichzelf, zijn muzikale visie en zijn boodschap nog verder. Samen met een rist straffe artiesten zoals Danny Brown, Wiki, Lil B, Nick Hakim en meer, maakte hij van 'ANIMALS' een plaat die niet alleen caleidoscopisch en avant-garde klinkt, maar die ook een testament is van het tweeledig leven een artiest, die om vrij te zijn moet toegeven aan een gekooid leven.

Kassa Overall voedt en verzadigt je innerlijke experimentele fijnproever. Absoluut niet te missen!

Facebook | Instagram | Twitter | YouTube | Spotify

Alabaster DePlume

Gus Fairbairn, aka Alabaster DePlume, staat voor een vastberaden toewijding aan persoonlijke kwetsbaarheid en een collectief samenhoren. Zijn lievelingsboodschap? "Don't forget you're precious".

Als jazz-saxofonist brengt Alabaster DePlume vanuit een people-first visie een heel eigen en unieke sound. Dan weer vol kalme en genereus warme golven, dan weer razend tegen de onmenselijkheid en zelfgenoegzaamheid in de wereld.

Een contrast dat ook vervat zit in zijn laatste album, 'Come With Fierce Grace'.

Albaster DePlume verovert je sowieso. MOJO noemde hem al "thought provoking but full of fun". BBC Radio 2 had het over "a really specific sound and a specific approach, that really sets him apart from most people making jazz music right now".

Verwacht je dus een aan bijzonder fijne show, die je tegelijk aan het denken zal zetten. Haute cuisine!

Website | Facebook | Instagram | Spotify