Amsterdams Andalusisch Orkest

Gratis Vrijdagen

Ode aan Arabische Diva's

Arabische diva’s als Oum Kulthum, Fairuz en Warda zijn sinds decennia immens populair in de Arabische wereld en verder. Deze krachtige vrouwen kleurden met hun stemmen de Arabische muziek- en filmwereld.

Fatiha Alyoud, orkestlid van het Amsterdams Andalusisch Orkest, raakte in haar jeugd geïnspireerd door de muziek van deze populaire grootheden. Haar zangtalent hield zij echter verborgen tot het 10-Jarig jubileum van het Amsterdams Andalusisch Orkest. Toen zong zij de sterren van de hemel en betoverde het publiek met haar prachtige stem. Tijdens dit concert zingt ze een mix van nummers van haar favoriete Arabische diva’s.

Over het Amsterdams Andalusisch Orkest

Het Amsterdams Andalusisch Orkest speelt verschillende muziekvormen van Granada tot Bagdad uit diverse tijdsperioden en stijlen. Van het rijke Arabo Andalus repertoire tot de mystieke Oosterse muziek, en van de geraffineerde improvisatiemuziek uit de Arabische wereld tot de volkse muziek uit de Maghreb. Het orkest speelde al meerdere voorstellingen voor een volle Arenberg en bracht er toen hulde aan Oum Khultum & Fairouz.

Website | Facebook | Instagram | Youtube

Support: DJ Missawi

Missawi is een Antwerpse DJ van wie de (muzikale) roots niet vast te pinnen zijn, van Arabische tot Afro-Caraïbische invloeden. Hij is regelmatig te zien in De Roma. Hij draaide op de Gentse feesten, Bruzz, Ancien Belgique… Met Nieuwjaar is hij ook een vaste waarde geworden in de surfstad Taghazout.

Website

Gratis Vrijdagen

In juli en augustus kan je elke vrijdag naar een gratis show in OLT Rivierenhof komen. Van comedy over clubavonden tot middagshows vol nostalgie, een hele zomer lang! De Gratis Vrijdagen zijn een samenwerking tussen OLT Rivierenhof, De Klap en District Deurne. Je hoeft geen tickets te reserveren, maar vol is vol. Kom dus zeker op tijd wil je zeker zijn van een plaatsje!

Credits

  • Zang: Fatiha Alyoud
  • Viool: Jaafar Lougmani, Mohamed Al Mokhlis
  • Ud: Haytham Safia
  • Dwarsfluit en ney: Marianne Noordink
  • Percussie: Ahmed Khaili, Modar Salama

Met de steun van

De Klap, District Deurne