Bert Dockx Band + Sukilove

Gratis Vrijdagen

Bert Dockx Band

Twee jaar na de crash presenteert Bert Dockx zijn nieuwe Bert Dockx Band en 'Ghosts', een album van wedergeboorte en transgressie, eentje van vele eerstes. Nooit besteedde Dockx zoveel tijd aan het gedetailleerd uitwerken van elke song. Nooit reikte hij vanuit zichzelf zo ver uit naar de buitenwereld. De ontspannen en positieve sfeer tijdens de opnames wordt uitvergroot in wat Dockx zijn "beste gitaarspel ooit" noemt, en het diepe, krachtige gebruikt van zijn stem in zijn natuurlijk register. "Ik heb me geamuseerd tijdens het maken van dit album", vertelt Dockx,. Al meer dan een decennium staat Bert Dockx bekend als één van de meest inventieve en productieve muzikanten van België. Een meesterlijk gitarist, straffe songschrijver en innovatief componist, die vrijelijk de raakvlakken tussen avant-garde rock, gepersonaliseerde blues, en instrumentale jazz verkent. Iets wat hij dus nu voor het eerst doet met de Bert Dockx Band.

Sukilove

Pascal Deweze, bekend van zijn werk met Metal Molly, Chitlin’ Fooks en Broken Glass Heroes, richtte Sukilove op in 2001. De Antwerpse band bracht gedurende zijn bestaan vijf albums en drie EP’s uit. Het laatste album, 'Drunkaleidoscope', verscheen in 2012. Een jaar later viel het doek. Maar nu is Sukilove dus (even) terug! Noem het echter geen comeback. Tijdens deze show speelt de band hun debuutalbum ‘Sukilove’ integraal. De titelloze debuutplaat verscheen in 2003 en bevat Belpopklassiekers ‘As Long as I Survive Tonight’ en ‘Talking in the Dark’. Oor schreef bij de release: “Dertien prachtliedjes tussen pop country en folk gezongen vanaf de rand van het bed. Denk aan Alex Chilton, Will Oldham en zelfs de Beatles. Deweze flikt het keer op keer". Alstublieft!

Gratis Vrijdagen

In juli en augustus kan je elke vrijdag naar een gratis show in OLT Rivierenhof komen. Van comedy over clubavonden tot middagshows vol nostalgie, een hele zomer lang! De Gratis Vrijdagen zijn een samenwerking tussen OLT Rivierenhof, De Klap en District Deurne. Je hoeft geen tickets te reserveren, maar vol is vol. Kom dus zeker op tijd wil je zeker zijn van een plaatsje!

Credits

  • Zang: Bert Dockx, Loesje Maieu, Martha Maieu
  • Gitaar: Bert Dockx, Louis Evrard
  • Accordeon: Loesje Maieu
  • Percussie: Loesje Maieu, Martha Maieu, Louis Evrard
  • Fluit: Loesje Maieu
  • Synths: Martha Maieu, Maximilian Dobbertin
  • Drum: Louis Evrard
  • Bas: Maximilian Dobbertin