©Alexander Popelier

Brihang

+ support: GIJS + Alois & VLB

'Een droomvoeding is een voeding die je geeft terwijl je baby onverstoord verder slaapt. We voeden ons leven met dromen en ambities, dromen die ons leven een richting geven'.

Zeggen dat Brihang veel heeft meegemaakt in de vier jaar sinds zijn laatste plaat, 'Casco', is een understatement. Het overrompelende succes, een jarenlange pandemie, een huwelijk én het ouderschap. De titel 'Droomvoeding' geeft alvast aan welke impact zijn vaderschap heeft op Brihang's derde album.

Maar verwacht zeker geen sentimentele plaat vol kinderliedjes. De rapper richt de lens op zichzelf en zijn directe omgeving en documenteert alles wat hij ziet en voelt, ongefilterd. Van de momenten op die roze wolk tot wanhoop in de grijze mist - en alles daartussen.

Brihang toont zich opnieuw een meesterlijke kroniekschrijver van het eigen leven, met observaties waar iederéén zich in kan herkennen. Met 'Droomvoeding' bewijst hij nog maar eens onvergelijkbaar te zijn. Een verademing in tijden waarin beproefde formules en algoritmes de standaard zijn. En da's ook net wat je van Brihang mag verwachten in het OLT: meesterlijk, onvergelijkbaar en een absolute verademing.

Website | Facebook | Instagram | X | YouTube | Spotify

support: GIJS

De enigmatische GIJS roept voorlopig vooral vragen op. Hoe kan iemand een opleiding kleinkunst aanvatten, om vier jaar later buiten te wandelen als rapper? Waarom rapt hij zowat de hele Belgische scene vlotjes aan gort? Wat moet je denken van iemand die in een Nederlandse tongval de Antwerpse kroon claimt? Vragen staat vrij, GIJS heeft de antwoorden.

Zijn shows balanceren tussen muziek, theater en comedy. Een onbegonnen evenwichtsoefening voor zowat elke artiest, voor GIJS niets meer dan een schoonheidswandeling. Je hoeft hem zelfs niet in de gaten te houden, van hem horen doe je in de toekomst hoe dan ook!

Facebook | Instagram

support: Alois & VLB

De nieuwe generatie rappers staat voor de deur en het duo Alois & VLB staat op kop. Rijke producties, introspectieve teksten en melodieuze refreinen die dagenlang blijven hangen: het tweetal heeft klasse te over.

In hun thuishaven Gent bouwden Alois & VLB al een dijk van een reputatie uit, als geoliede machine. De rest van het land volgt sowieso.

Facebook | Instagram

+ DJ: Droppa & Thang

Wanneer?

  1. Wachtlijst
  2. Koop tickets