Contrair Open Air

Na een uitverkochte en uiterst gesmaakte editie in 2023, slaan Contrair en OLT Rivierenhof opnieuw de handen in elkaar voor Contrair Open Air. Een no nonsense elektronisch dansfeest met een zorgvuldig gecureerde verzameling van (inter)nationale top selectors en een unieke scenografie. Na het succes van afgelopen zomer wordt het OLT niet 1 maar 2 dagen omgetoverd tot de mooiste danstempel van het land, een weekend waarin je dus best je tent opslaat in het Rivierenhof, toevallig ook het mooiste park van het land.

Om deze muzikale trip goed te starten, kan je op zaterdag en zondag aanschuiven aan de exclusieve Custom Designed Contrair Lunch Club tafel. Verwacht een tasty zes-gangen menu, bereid door Antwerps Finest Briquet. Op het menu staan onder andere pittige geglazuurde dumplings, zoete aardappel en hartige kipkroketjes, de perfecte start van je COA24-avontuur. Een vegetarisch menu is mogelijk en de kostprijs is 60 euro (zes-gangenmenu & welkomstdrankje).

Zaterdag 20.07

Peach & Shanti Celeste

Stijlvol slingerend tussen lichtvoetig vrolijk en gevoelig, dat zijn de melodieën van Serena, aka Peach. Geboren in Canada en nu based in Londen, brengt deze energiebom je aanstekelijke sounds vanuit de opwindende cross-over tussen house en techno. Als zowel DJ als producer, is Peach één van de meest gevraagde artiesten uit de underground scene.

Ook recht uit Londen komt de Chileense Shanti Celeste. Zij mixt haast moeiteloos elementen van house en techno tot sets vol sprankelende vibes en verstommende momenten. Ze brengt je in een “elevated state of being”, of het nu is als DJ of met haar label Peach Discs.

Samen brengen Peach en Shanti Celeste je op dag één van Contrair een sexy, glamorous en opwindende B2B set van maar liefst drie uur lang! De twee kennen elkaar goed en nemen je mee op een energieke trip!

Bored Lord

Daria Lourd, aka Bored Lord, is back! Deze Queer Queen gaat in haar sets opzoek naar emotionele release, door je de full range van girly edits tot acid-flecked beats te brengen. Haar aanstekelijke club tracks ontdekken sounds uit house, broken beat, drumm & bass, jungle, UK bass, Florida breaks en meer.

Origineel van Memphis, nu met Oakland als thuisbasis, kan je DJ en producer Bored Lord gerust omschrijven als multidisciplinair. Haar roots liggen in de Oakland underground scene. En in 2023 bracht ze maar liefst twee platen uit (‘3213123’ en ‘Name It’) waarmee ze een testament van haar straffe stijl maakte.

DHC

Vervolledigt de affiche op zaterdag: Dominik Humeres Correa, beter gekend als DHC. Noem hen zonder twijfel een dappere, passionele en intrinsieke queer force. Hen brengt een levendige blend van dromerige drum & bass, vurige trance en zinsverbijsterende progressive beats. Of in ’t kort: DHC doet je het warm krijgen. Je kan DHC ook kennen als S-candalo, wanneer hen optreedt met hun zus: een ontoombare natuurkracht.

DHC brengt je de sfeer en vibes van die gereputeerde electronic music clubs en feesten: Panorama Bar, Venus Vessels en La Noche. Verwacht dus niks minder dan bass in your face, vocal flair en een all-round aanstekelijke stijl.

Zondag 21.07

Avalon Emerson

Om het weekend in stijl af te sluiten, kruipt Avalon Emerson op het podium. Emerson is één van de straffe namen die zich niet laat beperken door tijd of genre. Ze geeft dance muziek uit het verleden een nieuwe context tussen hedendaagse sounds en vult die mix aan met haar eigen producties en edits.

Haar plaatselectie is een weerspiegeling van haar onuitputtelijke kennis van house, techno, new wave, EBM en rave. Een toonbeeld van de flexibiliteit van de doorwinterde selector. De laatste jaren werd ze een vaste waarde in die ene legendarische Berlijnse club, Berghain, en verwoeste ze op podia op festivals als Coachella en Pitchfork. Emerson wordt beschouwd als één van de creatiefste DJs van de moderne techno scene. En tijdens Contrair brengt ze haar bodemloze platenbak mee naar Antwerpen.

Eris Drew & Octo Octa

Als kind speelde én programmeerde Eris Drew – aka High Priestess of the Motherbeat – al keyboards. Tijdens Contrair komt ze ’t OLT in de fik steken. Drew is een unieke selector. Met haar selecties weet ze de universums van techno, garage, trance, electro én zelfs natuuropnames om te toveren tot haar eigen perspectief op elektronische muziek.

Octo Octa, straight outta New Hampshire, is een producer en live performer die haar verhaal als queer transvrouw en polyamoureuze heks vertelt. Al bijna tien jaar in de scene en steeds steviger aan de absolute top van de Amerikaanse queer DJ scene. Haar stijl omvat house, techno en breakbeat, maar nooit zonder haar eigen herkenbare touch toe te voegen en haar onvermoeibare focus op de dansvloer te verliezen.

Eris Drew en Octo Octa vieren tijdens Contrair transliefde tijdens een B2B van drie uur lang. T4T LUV NRG is niet voor niks het label dat door deze twee lovers wordt gerund. Net zoals het label, wordt de B2B op Contrair een testament van de kracht die ze uit elkaar putten. Hun liefde voor oldschool house en rave wordt enkel overklast door hun liefde voor elkaar. Klaar voor een bevrijdende set vol straffe rock ’n roll spirit?!

Website | Facebook | Instagram

Wanneer?

  1. -
    Koop tickets
  2. -
    Koop tickets