Corinne Bailey Rae + Ão

Corinne Bailey Rae

Corinne Bailey Rae ken je als Engelse singer-songwriter. Haar single uit 2006, 'Put Your Records On', staat gegrift in het collectief geheugen van - nu ja - zo goed als iedereen op de wereld. Wat volgde is een carrière van ondertussen twee Grammy Awards, een succesvolle carrière als componiste, samenwerkingen met o.a. Mary J. Blige, Paul McCartney, Leslie Odom Jr. en meer.

Ondertussen heeft ze haar nieuwste album, 'Black Rainbows', uit. Een album dat ontstond na een bezoek aan de Stony Island Arts Bank in Chicago, een transformatieve ervaring. Het gebouw, in 1923 neergezet, werd in 2012 door kunstenaar Theaster Gates opgekocht en omgebouwd tot een kathedraal voor Black art. Een ruimte voor innovatie, hedendaagse kunst en het bijhouden van archieven. De collectie van Stoney Island omvat onnoemelijk veel en waardevolle kunst, voor en door de black community. Nog voor ze het gebouw weer uit was, was Corinne Bailey Rae al aan songs voor 'Black Rainbows' aan het werken. Het album, verschenen in 2023, werd niet alleen een testament van de inspirerende kracht van Stoney Island, maar ook een uitdaging voor Bailey Rae om haarzelf als songwriter en zangeres verder dan ooit te pushen. 'Black Rainbows' druipt van de straffe riffs, sterke teksten en fragiele zang.

Verwacht dus een betoverende live show van Corinne Bailey Rae op haar allerbest in het OLT!

Website | Facebook | Instagram | YouTube | Spotify

Ão

Ão is een jong en opwindend Belgisch kwartet dat saudade, indie en subtiele elektronica fijnzinnig weet te blenden met de onweerstaanbare stem van frontvrouw Brenda Corijn.

Vanuit haar Mozambieks-Portugese roots zingt Corijn in het Portugees en Engels. Haar lyrics zijn verweven met de zuiderse gitaar van Siebe Chau, de ambient sounds van Jolan Decaestecker en de elektrische percussie van Bert Peyffers.

Ão dook in 2022 op met de zinsverbijsterende single 'Mulher', meteen goed voor tonnen airplay. Opvolger 'Avo' deed de band nog harder opvallen en hun debuutalbum, 'Ao Mar' toonde de wijdheid van hun betoverende sound: nog dieper, nog dansbaarder én nog poppier. Noem Ão gerust in hetzelfde rijtje als FKA Twigs, Lhasa de Sela, Arooj Aftab, Çeu en James Blake.

Live is Ão buitenaards. Verwacht niet enkel een goeie show met straffe muzikanten, maar ook een mind-blowing , unieke en opwindende ervaring.

En moest je het je afvragen: Ão betekent - afhankelijk van de uitspraak - iets mooi, iets droevig of pijnlijk, een uiting van verwondering of simpelweg nonsens. Wat dan ook, Ão laat je niet onberoerd achter!

Website | Facebook | Instagram | TikTok | YouTube | Spotify

+ DJ Ninette