Nick Helderman

De Jeugd van Tegenwoordig

+ support: Maria Iskariot

Vjèze Fur (Freddy Tratlehner), WiWa (Olivier Locadia), Faberyayo (Pepijn Lanen) en producer Bas Bron breken in 2005 door met de monsterhit ‘Watskeburt?!’. Sindsdien is het alleen maar hard blijven gaan voor de boys. Hits als ‘Sterrenstof’, ‘Get Spanish’ of ‘Ik Kwam Haar Tegen In De Moshpit’ behoren tot het collectief geheugen. 

Hun nieuwste plaat, ‘Moderne Manieren’, is alweer het achtste album van De Jeugd van Tegenwoordig en het eerste dat op nummer één binnenkomt. Met zinderende shows op Lowlands en in een uitverkochte AFAS, Ahoy, De Roma en AB tot gevolg. 

Achttien jaar later staat De Jeugd nog steeds garant voor de zotste feestjes op de grootste podia. Crazy gaan op festivals en clubtours hopeloos uitverkopen zijn de standaard. 

Wie in 2018 bij hun vorige passage in het OLT erbij was wéét: dit wordt hard gaan als een torpedo! 

Website | Instagram | TikTok | FacebookX

support: Maria Iskariot

Maria Iskariot is de patroonheilige van betwistbaar gedrag. Half-volwassen vrouwelijke punkrock. Hoopvolle hopeloosheid in lawaaierige strofe, refrein, strofe. Liefde voor de onbeminden, vijgen na Pasen, maar in de eerste plaats een knieval voor de zondaars.

De nummers gaan over opgroeien, goed en slecht niet meer kunnen onderscheiden, verward zijn door jezelf en de condities van deze tijd. Over anders willen, maar niet weten hoe. En over uiteindelijk beseffen dat ook wij welwillende klootzakken zijn.

De debuut-EP van Maria Iskariot komt in het voorjaar van 2024 uit bij Burning Fik.

Instagram | YouTube | Spotify

+ DJ Fifteen Kid