Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Devendra Banhart
Archief
Facebook event

Gezien de huidige coronamaatregelen zal dit concert niet kunnen doorgaan zoals gepland. Daarom wordt dit concert verplaatst naar de zomer van 2022.

Een exacte datum is er nog niet. Zodra deze datum vastligt, brengen we ticketkopers persoonlijk op de hoogte via mail. Momenteel blijven tickets gewoon geldig. Je hoeft zelf geen actie te ondernemen.

Devendra Banhart

Dankzij Michael Gira van The Swans, die hem lanceerde via zijn Young God-label, leerden we in 2002 Devendra Banhart kennen als vaandeldrager van de freak folk beweging, een eigenzinnige mengeling van mystieke folk, vreemde Americana, lijzige pop, tropicalia en bossanova. Veel van zijn muziek verwijst naar zijn Venezolaanse roots, het land van zijn moeder. Het is geen toeval dat het voornaamste onderwerp van zijn recente plaat Ma de humanitaire crisis in zijn land is. Cate Lebon en folklegende Vashti Bunyan zijn te gast. Het is ondertussen al zijn tiende plaat en Banhart heeft in al die tijd nooit de band met zijn publiek verloren.

Hij heeft nog altijd iets van een goeroe met tal van referenties naar fascinerende stukken muziekgeschiedenis, laverend tussen sentiment en absurditeit. Tijdens zijn recentste AB concert hing het publiek aan zijn lippen en zongen ze enthousiast zijn teksten mee. Voor die geestdrift tekenen we ook zeker in OLT Rivierenhof!

Website | Facebook | Instagram | TwitterSpotify  


Reeds afgelopen
  • woensdag 7 juli 2021 - 19:00 - 23:00