Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Programma
Eefje de Visser + support: David Numwami
Archief
Facebook event
Tijdschema

18:00 Deuren
20:00 Support: David Numwani
21:00 Eefje de Visser
22:30 Verwacht einde

A-kaarten met kansentarief zijn geldig voor deze voorstellingen.

Timings zijn steeds onder voorbehoud.

Lees hier de coronamaatregelen voor #OLT21.

Eefje de Visser

Donkere drums, warme synths, catchy songs en een bezwerende stem. Dat is Eefje de Visser.

Met drie succesvolle albums op zak, een reeks uitverkochte clubtours in de Benelux en verschillende Europese supportshows, wordt Eefje ondertussen ook buiten de taalgrenzen opgepikt. Vier jaar na haar laatste plaat Nachtlicht is er nu Bitterzoet, een filmische popplaat vol zwoele electronica en dance invloeden.

Op Bitterzoet beschrijft Eefje in haar herkenbare stijl een dromerige wereld die zich net als magic hour bevindt tussen dag en nacht, tussen bitter en zoet. Eefje de Visser: "De plaat moest voelen als een trage trip, een romantisering van de werkelijkheid, pijnlijke ervaringen gemixt met warmte. De titel heeft ook een link met de smaak van drank, het maakt de wereld mooier, maar het escapisme kan ook wrang en onecht zijn. Die schemerzone tussen fantasie en realiteit is veel terug te horen op de plaat".

Voorafgaand aan de release van Bitterzoet bracht Eefje met haar band al een voorproefje van haar nieuwe werk. Pukkelpop, Into The Great Wide Open, Noorderslag... elke show was een succes. Toen moest in 2020 een uitverkochte releasetour beginnen. Met festivals als Rock Werchter en Lowlands. Door de coronacrisis kon die tour niet doorgaan.

Als alternatief bracht Eefje de concertfilm Bitterzoet uit. Net zoals de plaat, werd de film met niets dan lovend kritieken onthaald. De film biedt - naast een liveshow - een bijzondere blik in Eefje's wereld. Gefilmd in De Robot Studios, de Gentse loft waar Eefje werkt, slaapt en leeft.

In september 2020 speelde Eefje de Visser op het Reeperbahn fesitval Duitsland, waar ze de nominatie voor de Anchor Award in de wacht sleepte. Verder won ze Artist of the year 2020 van OOR Magazine, sleepte ze twee Edisons 2021 in de wacht als winnaar van de categorieën Alternatieve en Best Album, won ze Best Artist op de 3FM Awards 2021, ze won de Gouden Notekraker 2020, Schaal Van Rigter 2020 en de Buma Award voor Best alternative album 2020. Nóg niet overtuigd? Eefje won ook de 3voor12 Award best album 2020 en de Red Bull Elektropedia Award Best Videoclip 2020.

Ondertussen is Eefje's nieuwste single, Golven, de hitparades ook binnengeslopen.

Laat dit bewijs genoeg zijn om te stellen dat Eefje de Visser - ondanks de coronacrisis - ook in 2021 één van dé acts van het jaar is. Wij kunnen alvast geen reden bedenken om géén ticket voor haar show op #OLT21 te kopen.

In de pers

"De weergaloze show van Eefje de Visser komt hard binnen en voelt als een ontsnapping uit alle ellende". ★★★★★ in De Volkskrant 

Website | Facebook | Instagram | YouTube | Spotify

+ support: David Numwami

Songwriter-componist-producer David Numwami is een alleskunner. Dat bewees hij al toen hij nog onder de naam Le Colisée opereerde en op lichtjes geniale wijze pop en experimenteel wist te verenigen. Sinds dat project heeft David niet stil gezeten: hij speelde in de bands van Charlotte Gainsbourg en Frànçois and the Atlas Mountains, schreef nummers voor het album van Moodoïd én kroop zelf de studio in met Nicolas Godin (Air) en Xavier Veilhan (Biennale de Venise). 

Als songwriter, componist en producer is David Numwami een muzikale duizendpoot. In juni 2021 kwam debuut "Numwami World" uit, net voor een drukke zomer als gitarist en support act van Sebastien Tellier.

Facebook | Instagram | Spotify


Reeds afgelopen
  • dinsdag 17 augustus 2021 - 18:00 - 23:00