Het Zesde Metaal

Moeten we Het Zesde Metaal nog uitgebreid voorstellen?! De band rond Wannes Cappelle is niet meer weg te denken uit Belgische scene. Met dank aan klassiekers als 'Ploegsteert', 'Naar De Wuppe' en 'Tid Van Ton', én bejubelde en bekroonde albums als 'Nie Voe Kinders', 'Calais' en 'Skepsels'.

Binnenkort komt hun zesde album uit: 'Het langste jaar'. Een plaat die in emotionele omstandigheden ontstond. In 2022 kreeg gitarist en toetsenist Tom Pintens de diagnose van een ongeneselijke ziekte. De band besloot een album te maken in de intimiteit van de eigen kring, Pintens zette de pet op van producer en leidde de band de zomer van 2023 de studio in om nog een laatste keer alles te geven. Een maand na de opnames stierf hij.

'Het langste jaar' is een muzikale neerslag geworden van de heftigste periode uit de geschiedenis van de band. Maar het album is ook de meest melodieuze plaat van Het Zesde Metaal, met meer ruimte dan ooit voor fijnzinnige en tegelijk uiterst efficiënte arrangementen. We horen je nu al meeneuriën!

Website | Facebook | Instagram | XTikTok | Spotify