Marcus Miller

+ support: Oriana Ikomo

"Marcus has such concentration in the studio, man, it’s scary!” Het zijn woorden van Miles Davis, een van de grootste jazzartiesten ooit. De Marcus in kwestie? Multi-instrumentalist, componist, producer, arrangeur, songwriter en - misschien bovenal - legendarische bassist Marcus Miller.

Zijn eerste wapenfeit was er op zijn zestien en bijna vijftig jaar en meer dan 600 platen waar zijn naam aan verbonden is later, wordt de muzikant gezien als een van de groten, een van de living legends. Hij is de reden waarom 'Tutu’ van Miles klinkt zoals het klinkt. Hij is de belangrijkste schrijver van de grootste hits van Luther Vandross. En hij werd gevraagd door Michael Jackson, Frank Sinatra, Bill Withers, Jean-Michel Jarre, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Eric Clapton en Beyoncé - de lijst is eindeloos - als bassist.

Alsof dat palmares nog niet genoeg is, vond hij daarnaast de tijd om zo’n vijftigtal soloplaten uit te brengen, heel wat filmmuziek te componeren en en cours de route ook nog twee - het hadden er meer moeten zijn - Grammy awards te winnen.

Om maar te zeggen: Marcus Miller is een force of nature, een muzikaal genie met een nietsontziende werkethiek en ongebreideld creatief vermogen. Maar bovenal is het ook een muzikant die graag op een podium staat, gelooft in de kracht van muziek en mensen een good night out wil bezorgen. Dat lukt hem best met een mix tussen jazz, funk, rock en R&B. Enkel goede ingrediënten die ongetwijfeld gaan leiden tot een bom van een optreden!

Website | FacebookInstagram | X | Spotify

support: Oriana Ikomo

Oriana Ikomo neemt je mee op een ziel-rakende trip met haar nieuwe EP, 'THE HEALING'. En doet ongetwijfeld hetzelfde in het OLT.

Ikomo is een Brusselse multidisciplinaire artiest. Haar muziek kan je omschrijven als een fusie van zachte - maar immer krachtige - melodieën, ambient jazz en minimalistische R&B beats. Haar krachtige stem brengt de mooiste teksten op een mysterieus breekbare manier. In 2023 won ze Sound Track én stond ze in de finale van De Nieuwe Lichting. Als je deze festivalzomer één iemand moet gezien hebben, laat het dan Oriana Ikomo zijn.

Bandcamp | Facebook | Instagram | Spotify

+ DJ: Sugar Onion Sound

Credits

  • Artiest: Marcus Miller
  • Coproductie: Greenhouse Talent