Think of One

+ support: M.CHUZI

Een eerste concert op Dokrijk vorig jaar en een uitverkocht concert in de Roma aanstaande maart: we maken de comeback mee van één van de meest charismatische en veelzijdige bands uit de vaderlandse geschiedenis, bovendien met een blik op de wereld en kosmopolitisch gedachtengoed zonder weerga.

Think of One kwam midden jaren '90 voor het eerst piepen met hun zinderende mix van jazz, folk, Weense Wals en balkanmuziek. Later ontdekten ze Marokkaanse stijlen als Shaâbi en Gnawa en maakten ze platen met het Marrakech Emballages Ensemble. Om vervolgens een zwenk te maken richting Recife in Brazilië waar ze de plaatselijke Frevo en Coco muziek ontdekten. Uit die tijd dateert hun grootste hit 'Paleto' en gaf de BBC hen tweemaal de World Music Award voor de meest avontuurlijke en eclectische groep. Parallel ontstond ook het NAFT project en de gelijknamige mobiel met ingebouwde installatie waarmee ze autonoom konden toeren. Aldus Think Of One, een reisbureau van een groep die zijn eigen wereldwinkel beheerde.

Einde 2007 kwam er dan aan een voorlopig einde aan de samenwerking van het trio. David Bovée bleef hangen in Brazilië en Tomas De Smet en Roel Poriau speelden vaak als een tandem bas en drums in verschillende bands (Zita Swoon, Laïs, Rumbaristas, Antwerp Gipsy Ska Orchestra, Tom Pintens, King Dalton, Birds That Change Colour, …). Vorig jaar was er de spreekwoordelijke kriebel en het enthousiasme bleek dermate groot dat ze vanuit het repetitiekot opnieuw naar de podia gingen met herinterpretaties van oud werk en genoeg nieuwe nummers om ettelijke platen mee te maken. Een rentrée door de grote poort noemen we dit.

In de pers

  • Kosmopolitische band Think of One keert na vijftien jaar terug op het podium: “We willen de muzikale dijken opnieuw verleggen” — Het Nieuwsblad

Spotify

support: M.CHUZI

Wereldwijde afrogroovesaus uit Brussel. Zo kan je M.CHUZI samenvatten. Verwacht een spicy mix van afrogrooves, funk, progjazz en de spacy soundscape van de Brusselse grootstad. M.CHUZI overgiet het podium met dansbaar, aanstekelijk muzikaal experiment, op eigen wijze! De Brusselse Jungle By Night in Antwerpen? Jawel!

Drummer Jan Heirman en bass man Niels d'Haegheleer vormen de basis, chef-sauciers Basile Bourtembourg (keys), Gil Duarte De Cruz (gitaar) en band man Thomas De Vries (gitaar) kruiden de boel af. Het ultieme dikkingsmiddel bestaat uit Mattéo Badet (tenorsax), Robbe Latré (trompet & bugel) en Martin Lissoir (baritonsax).

Bandcamp | Facebook | Instagram | YouTube | Spotify

+ DJ: Tropiz Instituut