Tom Hannes & The Sad Beats

Gratis Vrijdagen

A Young Nick Cave Tribute

Wie het in de jaren ’80 heeft meegemaakt, zal het ook nooit meer vergeten: de jonge Nick Cave raasde en wervelde over het podium als een stormwind die door een bezopen satan luidkeels en uit volle borst werd aangeblazen. Zijn uitgekrijste lyrics brandden van een donker soort poëzie, vol ronddolende moordenaars en oudtestamentische sferen, maar verwezen tegelijk slim naar de pioniers van de blues en de rock.

Op hun beurt vormden The Bad Seeds een onwaarschijnlijk sterke begeleidingsband, die perfect het midden wist te houden tussen samenspel en chaos, geweld en subtiliteit. Zelfs als een overmaat aan nicotine, alcohol, speed én heroïne hun parten dreigde te spelen, stónden zij er, ongelooflijk genoeg.

Bijna veertig jaar later staat Nick Cave er nog steeds. Galanter en eleganter dan toen. En in veel grotere zalen. Het is hem gegund. Maar de jonge Nick nog eens aan 't werk zien, zou ook bijzonder leuk zijn. De meer uitzinnige Cave. Van de roemruchte albums 'From Her to Eternity', 'The Firstborn is Dead', 'Your Funeral My Trail' en 'Tender Prey'. Van songs als ‘The Mercy Seat’, ‘Tupelo’, ‘The Carny’ en ‘Cabin Fever’.

Zanger Tom Hannes kruipt in de huid van de zanger. Wie hem de laatste tien jaar al heeft gezien als belichaming van David Byrne (Byrning Down the House), de jonge Lou Reed (We Love Lou) en de jonge én oude David Bowie (Major Tom), weet waaraan zich te verwachten.

support: Naga Ghost

Naga Ghost zijn multi-instrumentalisten Christophe Claeys en Annelies Van Dinter (Echo Beatty). Hun songs ontstaan door improvisatie, waar eclectische sounds tot een sferisch geheel vloeien. Naga Ghost werkt met een heel intentionele set-up en neemt je live mee naar een bijzonder niet-intentionele bestemming.

Bandcamp

+ DJ Pierre Elitair

Gratis Vrijdagen

In juli en augustus kan je elke vrijdag naar een gratis show in OLT Rivierenhof komen. Van comedy over clubavonden tot middagshows vol nostalgie, een hele zomer lang! De Gratis Vrijdagen zijn een samenwerking tussen OLT Rivierenhof, De Klap en District Deurne. Je hoeft geen tickets te reserveren, maar vol is vol. Kom dus zeker op tijd wil je zeker zijn van een plaatsje!

Credits

  • Bas: Kurt de Ruijter

Met de steun van

De Klap, District Deurne