Er werd al heel wat straffe nieuwe muziek uitgebracht in 2024. En die kan je deze zomer in OLT Rivierenhof komen ontdekken. Een overzicht!

Mdou Moctar — 'Imouhar'

Niks dan lovende woorden voor de nieuwste single van Mdou Moctar!

Rolling Stone schrijft: "A shaggy, lo-fi groove quickly launches into the kind of propulsive, head-spinning desert blues Mdou Moctar's best known for, with plenty of insane guitar pyrotechnics".

Dat wordt knallen, dus!

MA 26.08 → Tickets & info

Xavier Rudd — 'Moments'

'Moments' is de nieuwste single van Xavier Rudd en staat op 'Freedom Sessions', zijn eerste EP in maar liefst 25 jaar.

Zelf zegt Xavier Rudd over die EP: "'Freedom Sessions' is a celebration of the blessing of freedom, a simple state of being that we all should have the right to exist in".

DI 23.07 › DO 25.07 → Wachtlijst & info

Think Of One — 'Goe voor mij'

Comeback van het jaar? Think Of One! "We willen de muzikale dijken opnieuw verleggen," liet de band vorige zomer optekenen in Het Nieuwsblad.

Met 'Goe voor mij', hun nieuwste song, hebben ze alvast een soon-to-be zomerklassieker op zak. Zo eentje die perfect op een warme zomeravond in het OLT past!

ZO 18.08 → Tickets & info

Phosphorescent — 'Impossible House'

'Impossible House' is de nieuwste single van Phosphorescent, aka Matthew Houck.

"Leisurely, layered, desolate, but resigned," schreef The New York Times en koos het nummer prompt als Best Song of the Week.

Alstublieft!

MA 26.08 → Tickets & info

Portland — 'How It Is'

Portland is terug van nooit weg geweest. En hoe! Met 'How It Is' bracht Jente Pironet dit jaar een nieuwe single uit.

En over zijn concert in De Roma, eerder dit jaar, schreef De Morgen: "De 32-jarige zanger lag in de touwen, maar staat weer fier rechtop. Portland dwaalde tussen breekbare schoonheid en stadionrock".

DO 22.08 → Tickets & info

Het Zesde Metaal — 'Het Langste Jaar'

Met 'Het langste jaar' is Het Zesde Metaal aan zijn zesde album toe. Het nieuws van de ongeneeslijke ziekte van gitarist en toetsenist Tom Pintens inspireerde de band om een album te maken in de intimiteit van de eigen kring. Tom streed lang genoeg om de plaat mee af te maken. En wat een plaat!

Dansende Beren: "Op 'Het Langste Jaar' horen we Tom voor de laatste keer, maar een schoner afscheid konden we niet wensen. (...) De heftigste periode van de band is op een prachtige manier omgezet in melodieën die we nooit eerder van hen hebben gehoord en nog even blijven nazinderen als je het album beluisterd hebt".

DO 29.08 → Wachtlijst & info

Er zelf live bij zijn?

Check het volledige programma en mis niks van alle nieuwe muziek én classics. Beleef op #OLT24 een Onvergetelijk Natuurlijke zomer!